Onze reis door Zuid- Oost Azië.
Ingediend op maandag 8 oktober 2012 om 23:29 uur door Henk Otter
Op donderdag 27 september zijn we vanaf Schiphol vertrokken naar Bangkok.
We werden daar begroet door een Belgische Thai die ons dus aansprak in onze eigen taal. In het hotel aangekomen zijn we direct naar bed gegaan om een paar uurtjes bij te slapen, in het vliegtuig lukte dat niet echt.
‘s Middags zijn we met de taxi naar het historisch centrum gegaan, eerst naar het koninklijk paleis, wist de koning meteen dat we er waren.
Als je het complex binnenkomt zie je allemaal kleurrijke gebouwen en vele spitse torens en torentjes. Vaak spits, geglazuurd en met rode en groene dakpannen.
Binnen zie je een kleurenpracht van schilderijen en wandschilderingen.
Je staat vaak even stil, alles wat je ziet is overweldigend.


In de namiddag hebben we gevaren met een klong, een soort boot die hard vaart en lijkt op een grote kano,over een kanaal waar we ongeveer vijftien tempels hebben gezien.
In het kanaal zagen we een slang en een hagedis zwemmen.
Voor de eerste dag was dit meer dan genoeg en we zijn dan ook maar snel gaan slapen.


Vrijdag zijn we na het ontbijt weer naar het historisch centrum gegaan met de tuk-tuk dit keer, je moet direct leren om te onderhandelen over de prijs anders betaal je te veel.
We gingen naar Wat Pho ook een groot tempelcomplex met een grote liggende boeddha helemaal verguld.
Het beeld is 45 meter lang en 15 meter hoog op zijn reusachtige voeten staan 108 blaadjes parelmoer aangebracht. Hierna zijn we naar Wat Suthat gegaan waar een dienst was en veel mensen op de grond zaten in kleermakerszit. Ze zongen samen met monniken monotone liederen waarbij ook mensen zaten te mediteren, dit alles gaf een mooi rustgevend gevoel we zijn daarom ook een poos gebleven. In de wandelgalerijen staan 156 boeddhabeelden en komische Chinese beelden.

Bangkok is hectisch en het verkeer nog meer daarom is het ook mooi dat er in zo’n stad van die rustgevende gebieden zijn. ’s Middags zijn we naar The Golden Mount geweest dat was een hele klim in de hitte met vele klokken en soms een Tibetaanse gong langs de kanten kom je boven op de heuvel met een prachtig uitzicht over de stad.
Boven op de heuvel staat het Wat Sukhet met een vergulde chedi. (net een reusachtige vergulde kerkklok ).
Tenslotte naar Khaosan Road een gezellige straat met winkeltjes kraampjes met etenswaren, restaurants, cafe’s e.d en natuurlijk de massagesalons maar ook op straat kon je hiervoor terecht.
Wij zijn daar lekker even gaan zitten, naast ons kwamen Nederlanders zitten die zes maanden op reis gingen.
Toen we daar eenmaal zaten hebben we maar besloten daar ook te gaan eten.
Daarna zijn we met een tuk-tuk terug gegaan naar ons hotel.