Onze reis naar Zuid-Amerika.
Ingediend op dinsdag 10 februari 2015 om 22:30 uur door Henk Otter
Aangepast 14 februari 2015
Na een lange reis per vliegtuig kwamen we donderdagnacht aan op Buenos Aires. Na de koffers te hebben opgehaald zijn we met de taxi naar ons hotel gegaan.

Vermoeid zijn we 's nachts om vijf uur Europese tijd gaan slapen, gelukkig voor ons was dat het hier pas twee uur in de nacht was. Ondanks de overgang in tijd en jaargetijde hebben we goed geslapen.

Vrijdag hebben we rustig aan gedaan, de omgeving bekeken en geïnformeerd hoe we het beste in het echte centrum terecht konden komen. Ons hotel staat in het centrum, maar is zo groot dat je minstens een uur moet lopen om in het belangrijke gedeelte te komen.

Wat meteen opvalt is dat de winkels klein zijn en propvol.De supermarkten zijn klein, van het niveau Spar. Carrefour winkels zie je overal in B.A.

De mensen zijn vriendelijk en het verkeer is rustig, men rijdt misschien wat hard, maar niet zoals in Zuid-Europa waar men toeterend en scheldend al hun emotie erin gooien.
De mensen lopen er hier natuurlijk zomers bij, het is minstens 30 graden Celsius, maar ook wat armoedig en de mode loopt een jaar op die van Nederland achter.

Door de vele vervallen gebouwen kun je duidelijk merken dat het hier crisis is. Toch is het een prachtige stad. De architectuur is veelal van Zuid-Europese stijl. En zo doet het ook aan, vaak waan ik mij in Spanje.

Zaterdag zijn we lopend naar het centrum gegaan. Daar hebben we een sightseeing-bus genomen om zoveel mogelijk prachtige plaatsen te zien. We begonnen vlak bij Plaza de Mayo, het plein van de vrijheid en de Dwaze Moeders. Het Nationaal Congres en Theatro Colon, waarna we naar Boca gingen, een echte volksbuurt met een groot voetbalstadion, maar ook een arme buurt waar je niet moet komen als toerist.

Naast deze wijk ligt Caminito, een heel mooie kleine wijk met veel prachtige gebouwen en een sfeervol centrum. Hier wordt de tango gedemonstreerd en zagen we het begin van carnaval.

Lekker op een terrasje zitten, want je moet wel zorgen dat je voldoende vocht binnen krijgt.
We gingen even verder kijken toen Doetie ontdekte dat haar tasje openstond, o jee, geld weg.

Gauw terug lopen, maar voor wat? Om de hoek stond de politie, drie uur later kwamen we uit het politiebureau. Pffffff. Niet te begrijpen, in Botswana ging het sneller nadat we beroofd waren.
En dus de sightseeing maar gelaten voor wat het was, jammer.
Toen we op onze kamer kwamen vond Doetie haar geld terug in een ander vakje van haar tasje!

Tja, een middag verspild voor niets. Maar goed, het geld was niet weg, alleen had ik de pasjes laten blokkeren. We hadden 's middags niet gegeten en we hadden geen zin om tot negen uur te wachten om te gaan eten zoals hier gebruikelijk is. Dan maar naar een pizzeria en daarna naar een tangozaal waar de plaatselijke bevolking kon dansen.
Mooi om te zien! Toch een volks gebeuren. Honderd mensen op de vloer en wij zitten te kijken. Daarna hebben we nog wat ervaring uitgewisseld met medereizigers.

Zondag is hier echt zondag, alleen de supermarkt is open en de mall centra. We zijn met de bus naar het centrum gereden en wandelent naar Cementerio de la Recoleta gegaan. Het kerkhof met zijn prachtige graven waar o.a. Evita Peron ligt begraven. 4600 belangrijke Argentijnen liggen hier begraven. In graven die de pracht en praal van de elite uitstralen. Kijk maar naar de foto's. Sommige graven zijn zo groot als kleine huizen.

10344428_897537316963733_26880~.jpg
10408704_897537396963725_42793~.jpg
10846053_897537403630391_18828~.jpg

Ook zijn we op zoek gegaan naar het Museum National dat net deze week dicht is en Floralis Generica, de enorme tulp, bleek achteraf naar veel gezoek. Omdat het ontzettend heet was moesten we regelmatig water drinken en af en toe een terrasje pakken.

We konden een klein stukje met de bus terug omdat de buspas leeg was en we de laatste vijf kilometer moesten lopen.

Buenos Aires is een prachtige stad waar je langer kunt verblijven, maar helaas, we hebben maar drie maand, dus morgen weer 1400 kilometer verder met de bus, dat is dan wel een luxe bus met slaapbanken en eten.
Drie dagen in de stad is wat betreft je longen ook wel weer lang genoeg, ik begin behoorlijk te hoesten en een zakdoekje is zo vol!