Onze reis naar Zuid-Amerika.
Ingediend op dinsdag 17 februari 2015 om 11:32 uur door Henk Otter
Na een lange reis van 1400 kilometer door het noordelijk deel van Patagonië , krijg je toch veel indrukken van de pampa's,het voorspelde eentonige landschap verraste ons door de vele afwisselingen in het landschap, vlakke stukken wisselden elkaar af met heuvels en landerijen waar paarden of koeien graasden, ook waren grote stukken met zonnebloemen te zien.

De luxe bus was voorzien van slaapstoelen met een apart stukje voor je benen.
Eten en drinken kregen we tijdens deze rit voldoende, om de twee uur stopte de bus voor een korte pauze om de benen te strekken. Een rit van 20 uur is best lang, maar we hebben tenminste het landschap van Patagonië rustig kunnen bewonderen.

's Morgens om acht uur waren we in Trelew, onze auto moesten we even halen bij het vliegveld, waarna we nog voor de middag in Puerte Madryn waren, in Casa Patagonica.
Een mooi verblijf met weer vriendelijke mensen, een mooie kamer met een heerlijk bed. Puerte Madryn ligt aan de Atlantische Oceaan, vlak bij een paar Nationale Parken.

Woensdag zijn we naar het schiereiland Valdes gereden. Het Nationale Park hier heet Peninsula Valdes, beroemd om de walvissen in het voorjaar. Helaas is het nu zomer hier, maar we hebben zeeleeuwen met hun jongen, pinguïns en zelfs vijf orka's gespot!

De onverharde wegen en de dorre natuur riepen onmiddellijk associaties met Afrika op, rijden in sporen met veel stof om je heen, guanaco's (lijken op herten) die vlak bij de weg staan en oversteken en de uitgebreide pampa's, dat hadden we vaker gezien, prachtig zeg.
En natuurlijk zagen we nog veel meer dieren met mooie namen, maar ja die vergeet je zo snel. Thuis maar eens kijken hoe ze heten. Een mooie dag met veel indrukken van de natuur.

Donderdag terug naar Trelew, een wat saaie plaats met een prachtig museum. In dit deel van Patagonië zijn veel dinosauriërs gevonden, althans skeletten en fossielen. In dit museum zie je veel van de gevonden dieren terug, sommige van wel 70 ton! Maar ook hele kleine beestjes.
Heel interessant om te zien en een mooie filmvoorstelling van en over deze dieren.
IMG_0199.JPG

Wat opvalt in dit deel van het land, is dat de bevolking behoorlijk armer is dan de bevolking is Buenos Aires.
De auto's zijn voor het meeste deel erg oud, half afgebouwde huizen en door het rommelige beeld zie je dat de crisis in Argentinië hier behoorlijk is toegeslagen.
Oude auto's die allemaal te veel lawaai maken door weinig demping en het macho gedrag van jongeren om veel gas te geven verveelt snel. IMG_0204.JPG
IMG_0223.JPG
De eetcultuur van veel vlees is duidelijk te zien, veel dikke mensen gekleed in afgedragen kleding geeft weer dat de welvaart van Buenos Aires hier nog lang niet is aangekomen.