Onze reis naar Zuid-Amerika.
Ingediend op zondag 19 april 2015 om 10:26 uur door Henk Otter
Brazilie 2: Campo Grande

Zondag 12 april zijn we van Salvador naar Sao Paulo gevlogen en daarna van Sao Paulo naar Campo Grande. Voor de derde keer geland in Sao Paulo. Maar goed Campo Grande is een grote plaats in Panatal, een gebied zo groot als Frankrijk, langs de grens bij Bolivia. In de regentijd stroomt een deel van het gebied vol water. Waar veel wild, vogels en vissen op afkomen. Panters, slangen, kaaiman, condor, ooievaar en vissen die je alleen daar ziet.

Een mooi gebied, ligt bij het plaatsje Bonito. Daar zijn we dinsdag met een busje heen gereden. Vijf uur rijden, dat wisten we niet. Ook de afstand hadden we verkeerd ingeschat. Dat betekende dat we maar vier uur de tijd hadden om het gebied in te gaan.

Om zes uur moesten we terug. Dus maar de plaats bekeken en gegeten. En lekker in het plantsoen om op een schaduwrijk plekje te zitten. Om half zes zijn we langzaam naar de plek gegaan waar de bus ons zal ophalen. Maar de bus kwam niet. Gelukkig zat daar ook een toeristenbureau, daar zijn we gaan informeren of de bus nog kwam, na veel gebel kwam het erop neer dat we hier moesten overnachten. Balen dus weer extra kosten maar wel een prachtig hotel en leuke mensen. Hadden we dit van tevoren geweten dan hadden we beter de volgende dag iets kunnen organiseren. Maar 's morgens gingen we terug, we hebben voordat we terug gingen nog een leuk gesprek gehad met een Duits echtpaar.

Overigens, het landschap was prachtig. Toen we terug waren hebben we gepoogd ons geld terug te krijgen maar dat lukte niet, de bureaucratie is enorm hier. Papieren zoveel dat niemand er meer uitkomt.

Iguazu,

Woensdag 15 april zijn we naar Iguazu gevlogen. Dit is weer een hoogtepunt in onze reis. Een van de grootste watervallen in de wereld. Vier grote rivieren uit drie landen voeden de watervallen. De grootste watervallen vallen 1200 meter naar beneden. Met veel geraas en veel nevel, droog blijf je niet. De watervallen kun je zien in Argentinie, Brazilie en Paraguay. Het staat op de lijst van Unesco Wereld Erfgoed. Het is indrukwekkend. Veel groter dan de Victoria watervallen. Vanuit Brazilie kijk je er eerst boven op,dan loop je naar beneden en kom je bij de grote watervallen en voel je de natuurkracht. Er zijn ook duizenden vlinders veel gele in allerlei kleur variaties, ook zwarte en blauwe zag je veel. En een kleine soort miereneter. Inderdaad indrukwekkend deze natuur met water, bergen en dieren.
De stad is niets bijzonders, misschien zijn we wat verwend door alles wat we hebben gezien. Bij de bank weer iemand die moest googlen, welke voetballers er vorig jaar in het Nederlands elftal speelden. Zoiets kan hier zomaar. En het paspoort,overal moet je dat laten zien. Een veelvuldige hobby van de Brazilianen. Vandaag helemaal absurd. Ze vroegen Doetie naar haar paspoort toen ze naar de WC ging en er moest ook nog