Spanje en Portugal 2017
Ingediend op donderdag 8 juni 2017 om 20:44 uur door Henk Otter
Monfrague.

Op 19 mei zijn we naar Monfrague verkast, een natuurgebied dat ongeveer 300 km ten zuiden van Salamanca ligt.
Dit gebied is een paradijs voor vogelaars, ontzettend veel soorten vogels zijn hier, de monniksgier en de koningsarend vallen op, op de camping een ooievaarsnest, waar het vrouwtje aan het broeden is.
's Avonds als het mannetje eten brengt klepperen ze samen en vliegt hij snel weer weg om nieuw voedsel te zoeken.
De wielewaal zit in de sinaasappelbomen en de zwartkopekster komt naast je zitten wachtend op een beetje voedsel. De Europese kanarie zingt het hoogste lied, de koekoek hoor je in de morgen en de specht iets later, de uil natuurlijk in de nacht, prachtig allemaal.
Bij toeval zag ik een lynx, die liep op een pad en wou over een muurtje springen maar dat lukte niet omdat daarboven op prikkeldraad zat, dus even paniek, op dat moment zag ik hem.
In het natuurgebied veel mimosastruiken in bloei.

Een mooie camping met een Nederlands sprekende mevrouw die overigens heel veel talen spreekt.
Dit keer zaten we bij een familie uit brexisland zoals op haar shirt stond en Duitsers, weer eens wat anders.
Vrijdag hebben we een pittige wandelroute gelopen in het natuurpark, er is een visitors centre bij het parkdorp Villareal de SAN Carlos, mooie vergezichten en veel bloemen, onderweg af en toe steil omhoog en dan weer omlaag over brokkelige wegen.
De nachten zijn hier koud, als de zon onder is dan kun je wel een lange broek aandoen en een vest.
De zaterdag hebben we weer een route gelopen iets verder 16 km, veel klimmen en dalen en haarspeldbochten met schitterende uitzichten.
En we zagen heel veel arends, valken, en gieren, mooi gezicht als ze boven je zweven.
Het was flink warm, het laatste stuk naar het kasteel heb ik alleen gelopen, Doetie zat liever even op een steen, studerend op een kurkeik en kijkend naar zwaluwen. Ze las dat er hier ook otters zijn. Tja, logisch toch, ik was er. Zwarte ooievaars hebben we ook niet gezien maar die hadden we in Afrika en Zuid-Amerika al gezien. 's Avonds lekker buiten gezeten, kaarsjes aan en een glas whiskey voor mij en Doetie aan de wijn, heerlijk toch?
Zondag nog een route gelopen, nu iets korter maar wel een paar keer over een rivier, een brug was zo antiek dat die afgesloten was, maar er lag een eindje verder een nieuwere brug. Ook weer prachtige vergezichten en veel vogels. Er is een groot stuwmeer waar we naar toe zijn gereden met veel arends boven je en een grote brug over het meer was het prachtig.