Spanje en Portugal 2017
Ingediend op woensdag 21 juni 2017 om 15:25 uur door Henk Otter

Vanuit Nazare gaan we weer oostwaarts, vlak bij de Spaanse grens ligt het natuur gebied Serra de Estrela. Dit is weer een gebied waar het warm is, elke dag boven de 30 C.
Het natuurgebied is een van de mooiste van Portugal, en er zijn veel wandel- en fiets mogelijkheden.

Op de camping werden we verwelkomd door een jongen die in gebroken Nederlands met wat Engels ons de camping laat zien en waar we kunnen staan.
We waren vlak voor 13:00 uur hier gekomen en snel een schaduwplek opgezocht, eerst maar even eten en dan aan de slag. Lekker met 34C maar goed om half drie na wat geklungel stond de tent.

De Nederlandse eigenaar kwam humeurig naar mij toe en vroeg of we net waren aangekomen, heb hem verteld dat we er al een poosje zijn en dat een jongen ons had verteld waar we konden staan.
Hij was wat aan het mopperen over een andere plaats achter ons, maar goed dat is zijn probleem, moet hij beter communiceren met zijn hulpjes, trouwens hij stelde zich niet eens voor.

Dan ga je letten op de communicatie, nou dat was niet geweldig afgezien van de taalvouten.
Duidelijk dat daar nog een taak ligt.
Wel een mooie camping met zwembad en bar, zoals we deze vakantie veel hebben gezien waar Nederlandse beheerders op zitten.

Maandagmorgen zijn we vroeg gaan wandelen, vanaf de camping konden we een route lopen naar Naibais/ S. Paio , door kleine plaatsjes en over zandwegen, langs weide en over heuvels.
Mooie tocht, aan het eind kwamen we bij een café en dronken daar café com leite, cappuccino dus, kostte weer kapitalen, € 1.20 voor ons beiden.

Dinsdag weer vroeg op pad, nu werd het nog warmer, dus zorgen dat we voor 12 uur terug zijn.
Net als de vorige dag moest je de beschrijving steeds goed lezen, het was niet altijd even duidelijk, maar het is wel weer gelukt, nu koffie gedronken in Freisco de Serra, hier kregen we koffie voor 0.50 per kopje, maar die van gisteren was lekkerder.

De laatste kilometers hebben we ingekort omdat wij niet te laat terug wilden zijn.
‘s Middags nog lekker gezwommen om af te koelen, op deze camping zijn we twee echtparen tegen gekomen die we ook op andere campings gesproken hebben, wel op twee verschillende campings.
Een prachtige omgeving met hoge bergen in de buurt, maar het wordt nog warmer tussen de 37 en 40 C.
Dus besluiten we de volgende dag naar Porto te gaan, dat ligt aan zee en dus minder warm.