Spanje en Portugal 2017
Ingediend op woensdag 21 juni 2017 om 15:26 uur door Henk Otter
Donderdag 8 juni zijn we vroeg opgestaan al voor zeven uur omdat er weer hoge temperaturen voor vandaag worden gegeven.
Om zeven uur was het al 20 C, het inpakken van de tent ging vlot dus om negen uur reden we al.
Het was geen lange rit maar het verschil in temperatuur is wel 10 C en dat over een afstand van nog geen 100 km.
Dit komt door de invloed van het oceaanwater dat is nog koud en de wind maakt het ook kouder.

De camping is wel even wennen, het is een groot park, maar voor tenten is niet zoveel plek, maar we zitten in het voorseizoen dus geen probleem.

Toen we weer klaar waren met en rondom de tent, zijn we naar het strand gegaan, er stond een harde wind en de temperatuur was niet hoger dan 19 C Dat is even wennen na de hitte in de laatste weken.
Het strand is mooi met de rotsen achter je, er zijn wel heel veel winkeltjes op de boulevard, Nazare is een vissersdorp met veel vis in de restaurants, wel lekker zeg, echt vers.
Verder zijn er veel kleine steegjes en oude huisjes, de straatjes kronkelen omhoog, mooi gezicht. Witte huisjes met rode daken en straatjes met vierkante stenen. De oudere vrouwen lopen hier in klederdracht, schortjes om en een hoofddoek.

Maar wel elke dag andere kleding.
Internet hebben we niet veel de laatste weken, alleen op plekken bij de receptie is er internet, hier ging het beter, wel zo gemakkelijk.

De gasfles was leeg, dus een nieuwe halen, in het dorp zei de meneer van de camping, niet dus, weer vragen bij de receptie, campinggas is bij het parkwinkeltje. Vrijdagmiddag zijn we Sitio gegaan,het hooggelegen deel van het dorp met prachtige uitzichten de omgeving.
Een mooi plein met kerk en veel verkopers van gebrande noten en zuidvruchten.
Ook hier veel souvenirwinkeltjes en restaurants, daar hebben we even gekeken waar we naar toegaan morgen om lekker te eten.
Met de auto zijn we toen nog naar de andere kant van het dorp geweest, daar staan op het strand veel boten die vroeger werden gebruikt voor vissen of als reddingsboot.
Zaterdag was het wat warmer dus naar het strand, dat was geen succes, de wind was weer aangetrokken en dat maakte het verre van aangenaam.
Na een uur vonden wij het wel welletjes, en zijn we naar boven gegaan, naar Sitio en hebben we op een terras van een restaurant gegeten.
Makreel met aardappel in de schil en salade, de vis was geen makreel maar twee sardines, de tweede was niet gaar en die hebben we laten liggen. Na een lekker toetje hoefden we maar de helft van de vis te betalen. Het eten in Portugal is al niet duur maar nu waren we voor nog geen € 20 klaar, inclusief drinken.
Maar goed, we zaten op een mooie plek, de zon scheen uitbundig, maar het eten kon beter.