Reis naar Afrika
Ingediend op woensdag 16 maart 2011 om 15:56 uur door Henk Otter
De grens oversteken naar Mozambique is niet zo vrolijk als die van Malawi. Hier zijn overheidsdienaars die graag wat macht uitstralen.

We reisden via de Tete corridor en over de Zambezi naar Chimono. De hutjes zijn hier allemaal vierkant, de eerste paar 100 km zag het er rommelig uit, minder fietsen, maar wel veel mensen die aan de weg probeerden vruchten te verkopen,allemaal vruchten die in deze streek groeien.In dit land doen ze alles voor geld. Ananas,meloen,mango,kokosnoot, enz. En riet,houtskool,mandjes.

Veel bos, heel veel bos, de hele dag door de wildenis. ʻs Avonds kampeerden we in Chimono, naast een hotel.
Eindelijk weer eens elektriciteit, maar ja, we zijn tenslotte in Afrika. De volgende dag, het is inmiddels 8 maart en we verlaten de wildernis, reizen naar Vilanculos aan de Indische oceaan, een dag van inkopen doen en geld wisselen, natuurlijk ook om in de oceaan te gaan,het water is lauw, aan het strand staan palmbomen. Tja, dit is
geweldig. Het is hier super goedkoop, voor 3 dollar heb je een fles rum,nou ja, voor de genen die dat inkochten was het ook even een tegenslag ,het smaakt niet naar rum.

Wij houden het maar bij bier en wijn.In het restaurant eten we voor denk ik 6 euro, dus ook dat is niet duur.

Nu zitten we in Inhambane, een paradijs aan de oceaan, ook hier palmbomen aan het strand.

Wij lopen hier aan het witte strand, met de blauwe oceaan, de warme zon op onze huid, helemaal alleen voor ons.
Drie dagen uitrusten,zwemmen en plezier maken,wat ook opvalt in deze landen is dat alle grotere bedrijven in handen zijn van blanken ,de locals werken voor hen ,en zijn heel erg
vriendelijk,misschien ook wel onderdanig.

Overigens, in dit deel van het land hebben ze het beter dan in de Tete corridor. Gister viel de stroom uit, hier werken ze met bundels die je van te voren moet kopen,anders heb je geen elektriciteit,blijkbaar waren ze het vergeten, om nieuwe bundels te kopen.